top of page
Search
  • Writer's pictureLytotr

Ολοκληρώθηκε Ο Πρώτος Κύκλος Του Εργαστηρίου Δραματουργίας!

Το εργαστήριο δραματουργίας με τη Λητώ Τριανταφυλλίδου ολοκλήρωσε τον πρώτο του κύκλο.

“Με τι ασχολείσαι;”

Αυτή η ερώτηση ήταν το εναρκτήριο σημείο της έρευνας μας και των πρώτων συναντήσεων στο Εργαστήριο Δραματουργίας. Η liminal με τη Λητώ Τριανταφυλλίδου και μια υπέροχη ομάδα 12 συμμετεχόντων/ουσών βούτηξαν σε μια Συλλογή Ιστοριών, εξερευνώντας Δραματικές Γλώσσες.


Το χρονολόγιο του εργαστηρίου

Eργαστήριο δραματουργίας με τη Λητώ Τριανταφυλλίδου. 📸 Μαρία Ξανθοπούλου

Με περιηγήσεις της ομάδας στη γειτονιά του Ψυρρή, προέκυψαν σημαντικά ερωτήματα για τη σύνθεση μιας νέας ιστορίας: μπορούν οι ήχοι, τα φώτα, οι μυρωδιές ή οι υφές του δρόμου να γίνουν μέρος ενός σκηνικού χώρου; Ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει ο ήρωάς σου;

Τι σε κάνουν να φαντάζεσαι ο τρόπος που κινείται, η εμφάνιση, η φωνή του; Με guest το σκηνογράφο Δημήτρη Πολυχρονιάδη, η ομάδα κατέγραψε τις διαδικασίες που προηγούνται της δημιουργίας ενός σκηνικού κόσμου.

Στις τελευταίες συναντήσεις του πρώτου κύκλου, οι συμμετέχοντες/ουσες ασχολήθηκαν με την διαδικασία της συγγραφής. Πώς οι γραμμένες λέξεις παραμένουν ένα ζωντανό κείμενο έτοιμο να ειπωθεί και να προκαλέσει κίνηση συναισθημάτων και ενεργειών; Τι κρύβεται πίσω τους και πώς η χρήση ή απόκρυψη του λόγου στοιχειοθετεί χαρακτήρα;

Ο πρώτος κύκλος έλαβε τέλος θέτοντας μερικά σημαντικά ερωτήματα προς απάντηση πριν ξεκινήσει η ενότητα της δημιουργικής γραφής: Για ποιο θέμα θα ήθελες να μιλήσεις και γιατί είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος να πεις αυτήν την ιστορία; Με αυτά τα ζητήματα προς επεξεργασία, η ομάδα θα ανανεώσει τις συναντήσεις της για το Μάρτιο.

bottom of page